lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarLogische Onderwijskundige Eenheden in Zwolle na de vakantie een feit

In Zwolle is de ingewikkelde puzzel van de Logische Onderwijskundige eenheden (LOE) bijna gelegd. Het gaat hier om een samenvoeging van verschillende afdelingen die verspreid over de Zwolse locaties zaten. Duidelijk is nu hoe het onderwijs op de Herfterlaan, het Hengeveld College, de Bagijnesingel en de Oosterenk er vanaf het nieuwe schooljaar uit gaat zien.

Na jarenlange groei van de Ambelt is het management twee jaar geleden gaan kijken naar een logische huisvesting van onderwijskundige eenheden. “Het is niet handig en ook kostentechnisch niet slim om dezelfde opleiding op twee locaties te geven”, aldus Sierd Dijkstra, hij is verantwoordelijk voor het coördineren van de verhuizing van de LOE in het nieuwe schooljaar.

“We zijn goed gaan kijken naar wat we aanbieden op alle locaties”, zegt Sierd. “Het regiomanagement Zwolle stelde vast dat een gescheiden SO niet logisch is voor de aansturing en de samenwerking. We hebben ervoor gekozen dat het SO in zijn geheel naar de Herfterlaan gaat.” De locatie Herfterlaan is niet ‘vol’ met het SO. Daarom komen ook de meest kwetsbare leerlingen uit het VSO hier te zitten. Dat zijn de leerlingen van het praktijkonderwijs. Daarnaast blijft de vmbo-onderbouw (basis, kader en beroeps) op de Herfterlaan. Daarmee is de locatie gevuld. De bovenbouw vmbo gaat naar de Oosterenk, evenals de volledige theoretische leerweg van het vmbo. De consumptieve leerlijnen van het vmbo blijven, evenals de havo, gevestigd op het Hengeveldcollege. De nieuwe indeling betekent dat Stal Worp, de kinderboerderij van de Oosterenk, meeverhuist naar de Herfterlaan. “Met behoud van kwaliteit”, zegt Sierd. “Dat betekent dat de kinderboerderij van Herfte aangepast en verruimd moet worden. De plek van de kinderboerderij op Oosterenk wordt opnieuw benut.”

Lees hier het hele artikel over de LOE.