lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarSchilderij van Ambelt-leerlingen onthuld op Deltion

In het kader van hun project This is Special (TIS) onthulden CKV-docenten Jamila Op den Kamp en Dennie Boxem op het Deltion College een drieluik dat door leerlingen van de Ambelt in Zwolle is ontworpen en gemaakt. Het metersbrede en manshoge schilderij is door de overleggroep van directeuren van verschillende scholengemeenschappen cadeau gedaan aan Karin Hol, opleidingsmanager van START.Deltion en PLUS.Deltion op het Deltion College. Ze was erg blij met het kleurrijke werk dat de “ziekenhuis-witte gang nu helemaal opklaart.” Docent Dennie Boxem legde uit dat de leerlingen hebben gewerkt in drie verschillende stijlen: impressionisme, surrealisme en pop-art. Als extraatje verklapte hij dat de onderzeeër op het middelste doek een gedurfde tekst bevat:  ‘Een school is net een oceaan, elk uur een andere kwal.’

De opbrengst van dit drieluik gaat naar Serious Request en wordt de komende maand nog aangevuld met de opbrengst van diverse andere projecten. Net als vorig jaar staan de docenten en leerlingen met lege canvassen bij het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Er wordt live geschilderd aan de schilderijen die bestaan uit vakjes die opgevuld moeten worden in de zogenoemde Chuck Close-stijl. Bezoekers van het festival kunnen tegen betaling meeschilderen. Ook hangen de doeken van vorig jaar in de bibliotheek in Zwolle waar aandacht, en een bijdrage, wordt gevraagd voor SR. In de actie van zender 3FM draait het dit jaar om de toekomst van miljoenen jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Je kunt de inzamelingsactie van TIS volgen via de eigen Facebook-pagina.

 

v.l.n.r.: Jamilia Op den Kamp, Dennie Boxem en dochter Deena, Teamleider Eduactie DC Nelleke Boel, Sjaak Oord van de Maat in Ommen, Karin Hol opleidingsmanager DC, Bert Muskee van de Groene Welle, Miriam van der Laan van de Ambelt, Anton Pronk van het Thomas à Kempis College.