lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarThis is Special haalt ruim 1300 euro op voor SR

Docenten en leerlingen van de Ambelt hebben zich ook in de kerstvakantie ingezet voor Serious Request (SR), de kerstraditie van 3FM. Met een schilder-actie bij het IJsbeeldenfestival in Zwolle hebben zij een bedrag van 1.367,46 euro bij elkaar gebracht.

Bezoekers van het IJsbeeldenfestival mochten tegen betaling meeschilderen aan een levensgroot kunstwerk in de zogenoemde Chuck Close-stijl. Hierbij is het canvas in kleine vakjes verdeeld en mag de schilder het vakje naar eigen inzicht inkleuren.

Voor de kerstvakantie waren de doeken op bijzondere wijze naar het festival gebracht, namelijk dwars door de Dierzerstraat. Ook werden er doeken naar de bibliotheek gebracht waar ze worden tentoongesteld en waar kan worden gedoneerd voor voor SR. (foto Stentor)

De aftrap van de hele TIS-actie vond eind november plaats op START.Deltion. Daar werd een metersbreed en manshoog schilderij door de overleggroep van directeuren van verschillende scholengemeenschappen cadeau gedaan aan Karin Hol, opleidingsmanager van START.Deltion en PLUS.Deltion op het Deltion College.

Op de Facebook-pagina van This is Special is de actie te volgen.

 

 

Talenten laten groeien. de Ambelt