lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarRots&Watertraining van start

Voor de meeste leerlingen was het even wennen, maar het resultaat mag er zijn. Voor het Rots- en Waterproject zijn de leerlingen van Har1 op de Ambelt in Hardenberg druk bezig geweest. Niet alleen met de lessen op de donderdag die hiervoor zijn ingeroosterd, maar ook tijdens de CKV-lessen.

De eerste opdracht was om de basis te knutselen, namelijk rotsen en water. Opdracht 2 was om mensen,  dieren en objecten uit te knippen en op te plakken en te categoriseren onder Rots of Water.  Wat hoort bij iemand die een Rots is, oftewel zelfverzekerd en stevig in zijn schoenen staat? En wat hoort bij iemand die Water is: onzeker, timide en bang.  Een hele creatieve opdracht om Rots & Water te introduceren.

Het Rots & Water weerbaarheidsprogramma is een uiterst effectief anti-pestprogramma. Het onderscheidt zich van andere programma’s door zijn meervoudige doelstelling en het bredere pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en solidariteit, Rots & Water, worden in balans gepresenteerd en getraind.