lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarHuttentocht in de bergen

Zo'n twintig leerlingen en oud-leerlingen van de Travo en Vavo in Zwolle vertrekken in juni voor een driedaagse huttentocht in het Stubaital in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De tocht wordt georgaiseerd door docenten en begeleid door bergwandelgidsen.

Docent Richard van de Burgt van locatie Bagijnesingel: "De natuur doet wat met mensen. Naast een rustgevende omgeving, waar je simpelweg van kunt genieten, biedt de natuur nog veel meer. Het is een plek, waar je, niet gehinderd door dagelijkse prikkels, tot jezelf kunt komen. Maar het is ook een plek, waar je overwinningen op jezelf kunt behalen, je je grenzen kunt verleggen, je je zelfredzaamheid kunt vergroten en daarmee je gevoel van eigenwaarde. Een huttentocht in de bergen voegt nog een dimensie toe, namelijk het samen onderweg zijn. Omgaan met elkaar, samen eten en slapen, elkaar helpen. Allemaal aspecten, die (terug in Nederland) van pas komen in het dagelijks leven."

Stevige wandelingen
De reis voert de leerlingen van Zwolle naar een hotel in de omgeving van Neustift im Stubaital. Op de eerste wandeldag wordt er gewandeld van de Mutterbergalm via de Mutterberger See naar de Dresdner Hütte (2.310 m), een stevige wandeling van zo'n vijf uur waarbij er 800 hoogtemeters geklommen wordt. De volgende dag wordt er gewandeld van de Dresdner Hütte, via het Beiljoch (een mooie pasovergang op circa 2.700 m hoogte) naar de Sulzenauhütte. Zo'n drie uur lopen met een stijging van 400 hoogtemeters en een daling van 500 hoogtemeters. Op de laatste dag gaat de wandeling van de Sulzenauhütte naar de Grawa waterval in het dal. Het is een wandeling van circa 2,5 uur lopen, waarbij 700 hoogtemeters gedaald wordt.

Het Stubaital loopt vanaf de alpenhoofdkam in noordoostelijke richting tot Schönberg, een plaatsje tussen Innsbruck en de Brennerpas. De hoogste berg is de Zuckerhütl, met een hoogte van 3.507 m. Andere aansprekende bergen zijn: de Wilder Freiger (3.418m), de Habicht (3.277 m), de Hoher Burgstall (2.611 m) en de Elferspitze (2.505 m).

 

Talenten laten groeien. de Ambelt