lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarVoorjaarsmarkt Oosterenk Zwolle

Op woensdag 20 april vindt op locatie Oosterenk de voorjaarsmarkt plaats. Een mooi moment om alle inspanningen die er op de locatie zijn verricht na de grote verhuizing van vorig schooljaar. Inmiddels is de nieuwe kas klaar en ook daar kan een kijkje worden genomen. Belangrijke elementen in de nieuwe kas zijn de nieuwe oppottafels die gesponsord zijn door Vrienden van de Ambelt en gemaakt door leerlingen van de houtafdeling.

Docenten Sabine Groothuis en Jeroen Linneman zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de voorjaarsmarkt. “Samen met de leerlingen houden we die dag een plantjesmarkt met heel veel perkgoed. Ook hout en metaal is vertegenwoordigd met producten die door de leerlingen zijn gemaakt. Bezoekers kunnen onze kas en de kinderboerderij komen bekijken waar onze leerlingen ook aan het werk zijn”, aldus de docenten. Met de opbrengst van de voorjaarsmarkt wordt aan het eind van het schooljaar een leuke dag georganiseerd.

De voorjaarsmarkt vindt plaats op woensdag 20 april op locatie Oosterenk, dr. Hengeveldweg 9 in Zwolle. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunt u hier terecht voor geraniums, fuchsia’s, Spaanse margrieten, groenteplanten en kruidenplantjes. Allemaal liefdevol opgekweekt door de leerlingen. Bezoekers kunnen ter plekke een bloembak of hanging basket laten opmaken. Ook de hout- en metaalleerlingen laten zich niet onbetuigd. Docenten Dolf Noordeloos en Gerard Bril hebben met hen gewerkt aan zitbanken, zaagtafeltjes, kinderbakfietsen, veel verschillende nestkasten, schragen, plantenbakken, kandelaars, vleermuiskasten en vuurkorven. Natuurlijk is er ook gedacht aan de inwendige mensen en zijn er kraampjes waar een broodje hamburger of wordt kan worden genuttigd of gewoon een bakje koffie of thee.

Plantjes zijn ook op bestelling te koop. Speciaal hiervoor hebben we een bestellijst samengesteld. De bestellingen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld en op = op. Het bestelformulier kunt u, liefst voor de meivakantie, inleveren bij Jeroen Linnenman via j.linneman@ambelt.nl. Via de mail kunt u een afspraak maken om het verschuldigde bedrag te voldoen. Ook kunt u dan een afspraak maken wanneer u de plantjes ophaalt. Dat kan onder schooltijd in de week van 18 t/m 22 april en van 9 t/m 20 mei.