lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarLeerlingen Zwolle lopen voor Hospice Zwolle

Joke Boerma, coordinator van Hospice Zwolle, kreeg woensdag op uit handen van locatiedirecteur Hendrik Jan Rozeveld een cheque overhandigd ter waarde van 4.405,88 euro. Het bedrag is door leerlingen van het SO bijeengebracht tijdens de sponsorloop die ze drie weken geleden liepen.

Ze kreeg kippenvel, zegt Joke Boerma over het moment dat leerling Senna het bedrag noemde en ze de cheque kreeg uitgereikt door Senna en medeleerling Tara. Joke is enorm verrast door het grote bedrag dat de leerlingen hebben opgehaald. “Ik weet bijna niet hoe ik jullie moet bedanken. Het is echt een geweldig bedrag!"

Cor van Beesten en Sieger Rinzema, leraarondersteuners op de Ambelt, zijn de drijvende kracht achter de jaarlijkse sponsorloop, dit jaar gelopen op de woensdag voor Pasen. “Wij kiezen een goed doel en doordat de leerkrachten er in de klassen over vertellen, gaat het leven”, zegt Cor. Dat een hospice dan wellicht niet het eerste is waar kinderen aan denken, is niet erg, zegt hij. “Het gaat er veel meer om dat onze leerlingen leren dat ze iets voor een ander kunnen betekenen, dan het doel op zich. Ze hebben plezier tijdens de loop, tonen respect en doen iets voor een ander." Een groot aantal kinderen had zich echter per rondje laten sponsoren, waardoor de teller nog verder opliep. Cor van Beesten: “Er was zelfs een ouder die 120 euro betaalde. Haar kind had veel meer rondjes gelopen dan verwacht. Maar ze was zo trots op zijn prestatie, dat ze het er maar al te graag voor over had."

Joke Boersma kreeg de cheque uit handen van Tara, Senna en locatiedirecteur Hendrik Jan Rozeveld