lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarDrijvende tuinen voor koninklijk bezoek

Vijftig bakken met drijvende tuinen liggen op Koningsdag in de Thorbeckegracht in Zwolle op de vaarroute van het koninklijk paar. De bakken van 60 bij 60 centimeter worden gemaakt door leerlingen van de Ambelt onder leiding van Dolf Noordeloos. De drijvende tuinen zijn een initiatief van de vereniging Groei & Bloei. Voorzitter van de afdeling, Piet de Jong, oud-collega van de Ambelt, heeft samen met tuinontwerper Harry Pierik het idee voor de tuinen vormgegeven. Studenten van Groene Welle zullen de tuinen beplanten naar het ontwerp van Pierik in de kleuren blauw en wit en een deel naar eigen inzicht. En Dolf Noordeloos heeft leerlingen en docenten enthousiast gekregen voor het project.

Leerlingen en docenten zijn druk geweest met het maken van de bakken en werkten ook ’s avonds door om alles op tijd af te krijgen. Dolf: “We hebben een prototype getest en die bleef drijven!” Op 25 en 26 april zullen de zeeverkenners van Zwolle de tuintjes
te water laten. Wethouder Filip van As wijdt op 26 april officieel de drijvende tuinen in. De tuintjes blijven drie dagen in de gracht liggen.

Het project kan nu al op veel belangstelling rekenen. Het totstand komen van de tuintjes wordt op de voet gevolgd. Zo heeft Omroep Max dinsdag opnames op de Oosterenk gemaakt.