lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarConciŽrge van het jaar

Johan van der Kolk, conciërge van de Oosterenk in Zwolle is uitgeroepen tot conciërge van het jaar 2016 van het voortgezet onderwijs in Zwolle. Hij kreeg de wisselbeker uitgereikt door wethouder Brink van Zwolle.

Zowel ouders als leerkrachten hebben hun favoriete conciërges genomineerd. Er kwamen 137 nominaties voor 13 conciërges. De jury, bestaande uit D66-wethouder Jan Brink, D66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen en Joost Kieft, directeur opleidingen van de Katholieke Pabo Zwolle, kozen uit alle nominaties, één conciërge uit het primair onderwijs en één uit het voortgezet onderwijs.

Feest
Voor het voortgezet onderwijs is Johan van der Kolk conciërge van het jaar 2016. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 27 in de aula van de Oosterenk werd Johan door de voltallige jury toegesproken.
Wethouder Brink van Zwolle noemde de gouden handjes, aandacht voor de leerlingen en de spontaniteit van Johan. Ook kreeg Johan felicitaties uit Den Haag van D66-Kamerlid Paul van Meenen.
De conciërge van het jaar is een initiatief van D66. De partij organiseert deze verkiezing omdat onderwijsondersteunend personeel een ontzettend belangrijke basis vormt voor scholen en de partij hen op deze manier waardering wil geven.
Johan: “Ik ben er voor de collega’s en voor de leerlingen. Het is altijd weer een verrassing wat er op je bordje komt, maar nu sta ik toch met mijn mond vol tanden.”