lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarSuccesvolle sponsorloop Gentiaan College

Leerlingen van de onderbouw van het Gentiaan College in Apeldoorn hebben afgelopen week een zeer groot bedrag bijeengelopen tijdens de jaarlijkse sponsorloop. Ruim honderd leerlingen deden mee en zij konden kiezen tussen rondjes lopen om de parkeerplaats van de school of het trotseren van de hindernisbaan binnen in de gymzaal.  Zij liepen een bedrag van € 1.223,30, bijeen. De helft van dat bedrag is voor de Speelgoedbank Apeldoorn, waar ouders met een kleine beurs voor hun kinderen speelgoed gratis kunnen ophalen en behouden. Op 23 juni is het bedrag officieel overhandigd in het bijzijn van leerlingen en leerkrachten. Teamleider Trees Thuss kon vrijwilligster Ineke Vastenhout blijmaken met een bedrag van € 611,65. 

De andere helft van het bedrag wordt besteed aan een cultureel, educatief of sportief uitje, waarvoor de leerlingen met hun groepsdocent gezamenlijk kunnen kiezen.

De sponsorloop werd dit jaar voor het eerst gehouden op het Gentiaan College. Vooraf aan de loop konden leerlingen ook speelgoed inleveren, dat op de dag uitgestald werd in een speciale stand van het goede doel. De Speelgoedbank is erg blij met de actie van de Ambelt!