lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarLeerlingen bieden 8428 euro aan

De beklimming van de Alpe d'Huez in juni door leerlingen van het Hengeveld College heeft het enorme bedrag van 8428 euro opgeleverd. Afgelopen week hebben Ariyon Kniest en Sietse de Vries, leerlingen van het HC, dit bedrag aangeboden aan de Stichting ALS. Samen met docenten Renco Rieks en Suzan Rademaker waren zij uitgenodigd in Den Haag. De leerlingen boden een schilderij aan waarop het bedrag op een kleurrijke manier is weergegeven.

Suzan Rademaker: "De mensen van de stiching vonden het fantastisch dat zoveel jongeren zich hebben ingezet met deze sportieve prestatie om geld op te halen voor deze verschrikkelijke ziekte. 'ALS eerst op de kaart en daarna door onderzoek van de kaart' is het motto van de stichting. Ze gaven ons uitleg over waar ze het geld allemaal aan besteden: heel veel onderzoek doen naar oorzaken van de ziekte door DNA onderzoek om in de toekomst erachter te komen hoe we de ziekte mogelijk kunnen bestrijden en een deel van het geld gaat naar hulpmiddelen zoals rolstoelen die verspreid worden om het leven van ALS patiënten wat te verlichten. Omdat deze ziekte heel snel gaat, is dit nodig. Het aanvragen van hulpmiddelen via gemeenten gaat namelijk soms te langzaam, mensen hebben de hulpmiddelen al nodig terwijl de gemeente de aanvraag nog niet heeft goedgekeurd."

Met dit bedrag heeft het project Alpe d'Huzes met de Ambelt lang in de top tien van hoogste bedragen die zijn opgehaald gestaan. De Amsterdan City Swim, ook voor ALS, heeft het project uit de top tien gestoten.

 

 

Betrokken. de Ambelt