lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarAan tafel met de burgemeester

Deze maand mochten de leerlingen van groep 3 en 4 uit Kampen aan tafel met de burgemeester tijdens de twaalfde editie van het Nationaal Schoolontbijt. Coördinator Gert Jan: “Dat maak je niet elke dag mee! Hartstikke leuk dat dit kon.” Juf Lisette vertelt: “De kinderen vonden het heel spannend van tevoren, maar hebben zich heel netjes gedragen aan tafel. Nieuwe dingen blijven een uitdaging voor onze doelgroep, daarom is het zo fijn dat dit toch kan!” 

“We hebben ze goed voorbereid en het werd heel gezellig met de burgemeester aan tafel, die bovendien allerlei vragen voor ze had”, vertelt Lisette. “Zo was hij benieuwd naar toekomstwensen van de kinderen en wie er later ook graag burgemeester willen worden!” Ook was er nog even aandacht voor Make-a-Wish-Nederland, het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar. Symbolisch werd er een cheque van 125 euro overhandigd, namens de burgemeester. De symbolische bijdragen van scholen en gemeenten maken een donatie aan dit goede doel mogelijk. Zo helpen alle kinderen die deze week samen gezond ontbijten de dromen waar te maken van leeftijdsgenootjes voor wie gezondheid niet vanzelfsprekend is.

Steenwijk
Niet alleen in Kampen hadden de kinderen het geluk bij de burgemeester aan de ontbijttafel aan te mogen schuiven. Ook zestien leerlingen van de bovenbouw van locatie ’t Ravelijn (de Ambelt en Burgemeester Voetelinkschool) in Steenwijk mochten hun broodje eten met de burgemeester van gemeente Steenwijkerland. Adjunct-directeur Connie Kok: “We werden hartelijk ontvangen. De burgemeester had zich goed voorbereid en deed een mooi pleidooi voor het belang van een goed ontbijt. Al gaf ze wel toe dat ze zelf dol is op hagelslag en dat ze het jammer vond dat dit er niet bij zat!” Ook in Steenwijk werd er een bedrag voor Make-a-Wish meegegeven: 150 euro.