lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarThis is Special genomineerd voor Onderwijsprijs Overijssel

Het project This is Special is genomineerd voor de Onderwijsprijs voor de provincie Overijssel (periode 2015-2017). Het is een project van voormalig docent Dennie Boxem en docent Cultureel Kunstzinnige Vorming Jamila Op den Kamp van het Hengeveld College in Zwolle. Naast de Ambelt zijn in de categorie voortgezet onderwijs ook Het Assink Lyceum uit Haaksbergen en het Twents Carmel College genomineerd.

Met dit project wil de Ambelt het creatief talent van de leerlingen ontplooien en ontwikkelen. Jamila Op den Kamp: “Omdat er soms zo veel belemmerende factoren zijn bij onze leerlingen is het ook zeer belangrijk om oog te hebben voor dat wat ze juist góed kunnen. Juist bij de creatieve vakken kan je de leerlingen in hun kracht zetten, waardoor ze weer tot bloei komen en plezier hebben, trots worden.”

Leerlingen en docenten hebben in dit project bijvoorbeeld de cd ‘This is Special’ gemaakt, drie-luiken geschilderd en live persoonlijke portretten gemaakt op het IJSbeeldenfestival in Zwolle. De opbrengsten van alle inspanningen ging steeds naar Serious Request van 3FM. Het is voor de Ambelt een manier om de leerlingen en de Ambelt te promoten. “We willen aan buitenstaanders laten zien dat er heel veel kwaliteit/talent bij onze leerlingen aanwezig is.”, aldus Op den Kamp.

Prijsuitrijking
Op woensdag 1 februari 2017 maakt gedeputeerde Bert Boerman bekend wie van de genomineerden de prijs gaat winnen. Dennie Boxem en Jamila Op den Kamp geven die dag een presentatie over het project. De prijsuitreiking vindt plaats vanaf 14.00 uur in het provinciehuis, Luttenbergstraat 2 te Zwolle. De winnaar van de Overijsselse Onderwijsprijs wordt automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze zal worden uitgereikt op 29 maart 2017 in Rotterdam.

Wil je meer weten over This is Special? Kijk dan op Facebook.

Bron: www.focus.nl