lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarThis is Special derde in Overijsselse Onderwijsprijs

Docenten en leerlingen van het Hengeveld College hebben de derde prijs in Overijsselse onderwijsprijs 2015-2017 in de wacht gesleept. Hun project is 'This is Special'. In dit project gebruiken leerlingen hun creatieve talenten om geld in te zamelen voor het goede doel. Het project wordt op school vooral ingezet om het zelfvertrouwen bij leerlingen in het speciaal onderwijs te vergroten.

This is Special onstond in 2013. Docenten Dennie Boxem en Jamila Op Den Kamp namen toen het initiatief tot het maken van een CD met leerlingen van het Hengeveld College. De opbrengsten van de CD gingen naar Serious Request. In 2014 en 2015 werd er bij het Zwolse IJsbeeldenfestival geschilderd. Bezoekers konden een 'stukje canvas' kopen en meeschilderen aan een groot doek. Ook deze acties waren enorm succesvol. "Naast veel geld ophalen voor Serious Request, hebben we ook een ander doel met This is Sepcial. Ik wil het 'speciaal' in speciaal onderwijs een positieve klank geven. Helaas ervaart een groot deel van onze leerlingen nog altijd een minderwaardigheidsgevoel ten opzichte van het regulier onderwijs. Dat vind ik erg jammer en bovendien compleet onterecht! Dat wil ik met This Is Special laten zien! Er zitten hier namelijk megaveel getalenteerde, zeer speciale leerlingen!". Je kunt meer lezen op de eigen Facebookpagina.

De Oranjeschool in Vroomshoop heeft de Overijsselse onderwijsprijs 2015-2017 in het primaire onderwijs gewonnen. Ze deden dat met een zelfgemaakt onderwijsprogramma waarin basisschool leerlingen op een praktische manier leren rekenen en schrijven. Het gaat om leerlingen die een extra zetje nodig hebben bij de instroom in het VMBO onderwijs. In het voortgezet onderwijs ging de prijs naar Het Assink Lyceum in Haaksbergen dat met een project over slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog meedeed.