lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarAmbelt blijft in Hardenberg

HARDENBERG – De voorgenomen overdracht van de Ambelt in Hardenberg aan het Vechtdal College, onderdeel van de Landstede Groep, gaat niet door. Bij de overnamepartner en binnen het samenwerkingsverband Hardenberg is op dit moment onvoldoende draagvlak voor de overname. Voor ouders en de leerlingen van de Ambelt in Hardenberg heeft dit geen gevolgen. De locatie Hardenberg blijft onderdeel van de Ambelt in Zwolle. Ook nieuwe leerlingen kunnen zich gewoon aanmelden bij de Ambelt in Hardenberg.

Samenwerking Vechtdal College blijft bestaan
De Ambelt en het Vechtdal College werken al geruime tijd samen. Marc NijBijvank, directeur van het Vechtdal College: “We blijven samenwerken met de Ambelt. De leerlingen blijven bij ons hun praktijkvakken volgen en doen bij ons het vmbo-examen.”

Ambelt Kiest Koers
De Ambelt voerde gesprekken met het Vechtdal College over de overname in het kader van Ambelt Kiest Koers. Maarten Faas, bestuurder van de Ambelt: “We hebben het streven om ons speciaal onderwijs te laten samengaan met het reguliere vmbo. Dat is goed voor onze leerlingen. Ik vind het dan ook erg jammer dat dit nu niet doorgaat. De locatie Hardenberg wordt nu een onderdeel van de Ambelt in Zwolle, onder het bestuur van OOZ.”