lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarDe Ambelt Nunspeet overgedragen aan ’s Heeren Loo Onderwijs

 

NUNSPEET - De Ambelt, een instelling voor (voortgezet) speciaal onderwijs in Zwolle, draagt op 1 augustus een groot deel van haar locaties, leerlingen, medewerkers en onderwijsaanbod in de regio over aan lokale schoolbesturen. In Nunspeet draagt de Ambelt het voortgezet speciaal onderwijs over ’s Heeren Loo Onderwijs. Tijdens een symposium op maandag 3 juli zetten de bestuurders en de vakbonden hun handtekening onder de afronding van de overdracht.

De Ambelt heeft scholen in Zwolle, Apeldoorn, Deventer, Nunspeet, Steenwijk, Meppel en Hardenberg. Vanaf 1 augustus 2017 bestaat de Ambelt alleen nog in Zwolle, Steenwijk (SO) en Hardenberg.

Het VSO van de Ambelt in Nunspeet en Elburg wordt overgedragen aan ’s Heeren Loo Onderwijs, waarbij de samenwerking met het Nuborgh College blijft bestaan.

Het is de bedoeling dat de locatie Ambelt Nunspeet aan de Elspeterweg op 1 augustus 2017 verhuist naar de Horsterweg in Ermelo en hier wordt samengevoegd met de locatie Rietschans van ’s Heeren Loo Onderwijs. Hierdoor ontstaat er op de Noordwest Veluwe een sterke school voor voorgezet speciaal onderwijs. Dit geldt voor leerlingen van leerjaar 2, 3 en 4 havo/TL/KB. Nieuwe eerstejaars BB/KB en AMG-leerlingen komen op de locatie Emaus College aan de Groene Allee.

De leerlingen kunnen zoveel als mogelijk in klassen met hun eigen (Ambelt-)leerkrachten hun eigen onderwijsprogramma blijven volgen. In de gesprekken met het Nuborgh College is gebleken dat wederzijds onze samenwerking zeer wordt gewaardeerd en
ook met ’s Heeren Loo wordt voortgezet, waarbij ’s Heeren Loo de medewerkers en de leerlingen overneemt. Deze leerlingen blijven hun lessen gewoon op het Nuborgh College volgen.

Een van de sprekers op het symposium, Hein van Asseldonk, vice-voorzitter van de VO-raad: “Het gaat hier om bestuurders met lef en doorzettingsvermogen. Goede voorbeelden moet ons helpen passend onderwijs verder vorm te geven.” Van Asseldonk reikte alle bestuurders die betrokken zijn bij Ambelt Kiest Koers een brevet van lef en vermogen uit.
Ook Jan Brink, wethouder onderwijs van de gemeente Zwolle, complimenteerde alle betrokkenen. “We zijn in Nederland heel ingewikkeld georganiseerd. Passend onderwijs blijft een zoektocht. Je moet je nek durven uitsteken: het niet een moetje laten zijn, maar moed hebben.”