lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarBeklimming Alpe levert weer groot bedrag op

De dertig leerlingen van het Hengeveld College in Zwolle die in juni de Alpe d'Huez beklommen, hebben daarmee € 5361,75 opgehaald voor Kika (Stichting Kinderen Kankervrij)De cheque is op de terugkomavond in juli overhandigd aan Jettie Kamphof. Een mooi resultaat waar de leerlingen erg trots op mogen zijn, aldus de ambassadeur van Kika.

De groep leerlingen heeft eind juni de beroemde berg in Frankrijk op de fiets bedwongen. Aan deze beklimming is onder begeleiding van enthousiaste leraren een uitgebreide voorbereiding vooraf gegaan. De leerlingen hebben buiten schooltijd drie maanden lang wekelijks getraind. Naast de inzameling voor het goede doel, is het sportieve element een ander doel van het project Ambelt naar de Alp, dat dit jaar voor de vierde keer is georganiseerd. Leerlingen van het speciaal onderwijs hebben niet altijd de mogelijkheid om in vereningsverband te sporten. Daarnaast is een reis naar het buitenland voor veel van onze leerlingen ook geen vanzelfsprekendheid. Op deze wijze combineert De Ambelt meerdere doelen (sportstimulering, reis naar het buitenland en Kika) waardoor het zelfvertrouwen van de leerlingen groeit. Inmiddels zijn een aantal leerlingen daadwerkelijk lid geworden van een fietsvereniging en fitnesscentrum.

De reis wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren DHL, Stichting Vrienden van de Ambelt, Gait Rigter, Voskampgroep, Bevac trainingen, Fonds Innovatieve projecten en De Belgische Keizer.