lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarProosten op de start van het schooljaar

Met een welgemeend 'proost!' trapten de Ambelt, De Twijn en OOZ donderdag het schooljaar 2017-2018 af. “Het allermooiste schooljaar ooit”.

Die uitspraak was van algemeen directeur Aernoud Hoogendijk van de Ambelt. “We hebben een bewogen jaar achter de rug maar hebben wel ons onderwijsniveau weten te behouden. Dat gaan we nu weer verder uitbouwen. Met elkaar want onze mensen zijn ons kapitaal. Dat betekent met elkaar in gesprek, ideeën aandragen en ontwikkelen.”

Rita Damhof, voorzitter van het college van bestuur, benadrukte nogmaals dat de stichting de Ambelt blijft bestaan. “Met zijn allen willen wij de leerlingen ‘the best start in life’ geven”, aldus Damhof. “We werken aan nieuwe perspectieven voor het speciaal onderwijs in het belang van de leerlingen. Natuurlijk samen, jullie zijn de mensen die het handen en voeten gaan geven.”

Algemeen directeur Arie de Wit noemde de bijeenkomst een mooi startpunt. “We gaan voor nog meer meerwaarde in de samenwerking tussen De Twijn en de Ambelt. Daarnaast is het regulier onderwijs ook een belangrijk thema. Hoe kunnen we samen optrekken en wat kunnen wij voor het regulier betekenen, daar gaat het over.”

Aan het slot gaf Arie de Wit het appelboompje terug dat de kernpartners ontvingen tijdens het minisymposium van 3 juli waar de overdrachten werden getekend. Als symbool voor goede zorg en groei wordt het boompje binnenkort op de Ambelt geplant.

 

Het schooljaar aftrappen met Frans Steine (OOZ), Pieter Greijdanus (de Twijn), Rita Damhof (OOZ), Aernoud Hoogendijk (de Ambelt), Arie de Wit (OOZ) en Elly de Lange (OOZ)

De afgelopen twee jaar heeft de Ambelt gewerkt aan Ambelt Kiest Koers. Vanwege de invoering van passend onderwijs, liep het aantal leerlingen sterk terug. Met Ambelt Kiest Koers hebben wij locaties, leerlingen en medewerkers overgedragen aan partners waar we lokaal al veel mee samenwerken. Meer weten? Lees onze special.