lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarWerkbezoek vierdejaars PIE leerlingen HC

Onlangs hebben de leerlingen van het VSO een uitstapje gemaakt naar het werkveld waar ze in de praktijk konden zien wat ze in de theorie en de praktijklessen geleerd hadden. Ze werden ontvangen bij de firma Nooter in Zwolle, totaal installateur met projecten voor uiteenlopende branches en sectoren. De ontvangst was op de grote bouwplaats waar appartementen in aanbouw zijn. De leerlingen werden figuurlijk meegenomen in de totstandkoming van een appartementencomplex.

De benedenetage bestond uit een lege ruimte waarin de bedrading en de afvoer van het complex werden gerealiseerd. Daar kregen de leerlingen een mooi stukje lastechniek te zien. Op de tweede etage werd duidelijk hoe wanden worden opgebouwd en hoe het sanitair wordt aangesloten. Op de derde etage was zichtbaar hoe het appartement in zijn totaliteit was verdeeld en op de vierde etage was het appartement bewoonbaar aangekleed.

Na deze bezichtiging werden de leerlingen meegenomen naar het hoofdkantoor van Nooter waar hen werd verteld over de planning van de verschillende werkzaamheden van het bedrijf. Ook mocht er even gekeken worden in de enorme voorraadkamer van de firma en vertelden twee werknemers over het werk dat zij doen (loodgieter en elektricien) en waarom dat het mooiste vak van de wereld is.

De leerlingen hebben door deze dag een beter beeld gekregen van het vak waarvoor ze leren. Niet iedereen wil door in deze vakrichting en dat is niet erg, door deze ervaring weten ze beter waar ze wel of niet aan willen beginnen.