lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarLeerlingen bereiken donderdag de top

Leerlingen van het Hengeveld College fietsen deze week de Alpe 'd Huez op. Dat doen zij voor Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij. Donderdag 14 juni vindt de beklimming plaats. De leerlingen zijn te volgen via Facebook.

Er doen 32 leerlingen mee die worden begeleid door docenten en vrijwilligers. Vorig jaar haalden zij het enorme bedrag van € 5361,75 euro op voor Kika.

Docent Dimitri Thijssing: “Dit is een ervaring om nooit meer te vergeten. Door het volgen van de intensieve trainingen en uiteindelijk het beklimmen van Alpe d’Huez denken wij dat leerlingen positiever en met meer zelfvertrouwen naar zichzelf gaan kijken.”

Sponsors
Het project draait op de inzet van de leraren, begeleider en leerlingen én donateurs. Dankzij de ondersteuning van Vrienden van de Ambelt, DHL, Voskamp Groep, De Belgische Keizer, Profile fietsspecialist Gait Rigter, Fitland en Medac BHV en Trainingen is het mogelijk om de beklimming te ondernemen. Ook oud-voorzitter van de Ambelt Frits Prins ondersteunt de reis vanuit zijn fonds Innovatieve Projecten dat werd opgericht bij zijn pensionering.