lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarThey did it

Het is ze gelukt! Voor de zesde keer hebben leerlingen van het Hengeveld College in Zwolle de Alpe d'Huez beklommen. De leerlingen hebben zich laten sponsoren ten bate van de Hartstichting. Later deze maand wordt bekend welk bedrag zij hebben opgehaald.

Om mee te mogen gaan naar Frankrijk hebben de leerlingen een sollicitatiebrief met hun motivatie geschreven en moeten zij hun inzet op de trainingen tonen. Voor hen ligt de opbrengst vooral op het persoonlijk vlak. Docent Dimitri Thijssing: “Dit is een ervaring om nooit meer te vergeten. Door het volgen van de intensieve trainingen en uiteindelijk het beklimmen van Alpe d’Huez denken wij dat leerlingen positiever en met meer zelfvertrouwen naar zichzelf gaan kijken.”

Het project draait op de inzet van de leraren, begeleider en leerlingen én donateurs. Dankzij de ondersteuning van Vrienden van de Ambelt, Voskamp Groep, De Belgische Keizer, Profile fietsspecialist Gait Rigter, ABC keurmeester, Albert Heijn André Mulder, Fitland en Medac BHV en Trainingen is het mogelijk om de beklimming te ondernemen. Ook oud-voorzitter van de Ambelt Frits Prins ondersteunt de reis vanuit zijn fonds Innovatieve Projecten dat werd opgericht bij zijn pensionering.

Volg de Alp-groep op Facebook!

Zo ziet een succesvolle beklimming er uit!

En zo kwamen ze weer terug!

Leerlingen en begeleiders: gefeliciteerd!