lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarLeerlingen weer de bergen in

We houden op de Ambelt wel van een terugkerend evenement en de bergtocht in het Stubaital in Oostenrijk begint met een derde editie al aardig op een traditie te lijken. Dit jaar gaan twaalf leerlingen van het Hengeveld College de tocht maken, samen met docent Richard van de Burgt en enkele andere begeleiders. “Een spannende maar onvergetelijke ervaring”, aldus Richard.

Op 22 juni vertrekken leerlingen en begeleiders naar Stubaital, een gebied dat centraal in Tirol ligt. Het groene dal is zo’n veertig kilometer diep en wordt omringd door ‘dreitausenders’ (bergen met een hoogte tussen 3000 en 4000 m). De leerlingen reizen 22 juni met de trein naar Innsbruck en verder naar Neustift. De eerste bergtocht gaat zondag via de Schlickeralm en de Sennjochhütte naar de Starkenburger Hütte, het overnachtingsadres op de berg. Een wandeling van zo’n vier uur waarbij zo’n 1.050 hoogtemeters worden overbrugd. Op de tweede dag gaat de tocht naar de Adolf Pichler Hütte die op een hoogte ligt van 1.977 m. Afhankelijk van de omstandigheden worden één of meerdere bergtoppen beklommen, zoals de Hoher Burgstalll (2.611m) of de Gamskogel (2.659m). Op de derde dag gaan de leerlingen langs de Kalkkögel, een geologisch bijzondere berggroep naar het Seejöchl en naar het bergstation van de Kreuzjochbahn om weer naar Neustift te gaan en de terugreis met het vliegtuig te aanvaarden.

Richard van de Burgt: “De natuur doet wat met mensen. Naast een rustgevende omgeving, waar je simpelweg van kunt genieten, biedt de natuur nog veel meer. Het is een plek waar de dagelijkse prikkels ontbreken en je tot jezelf kunt komen. Een huttentocht in de bergen voegt nog een dimensie toe: omgaan met elkaar, samen eten en slapen, elkaar helpen. Allemaal aspecten die van pas komen in het dagelijks leven.”

Op de hoogte blijven? Volg docent Richard van de Burgt via Twitter: @rgvdburgt #BW19