lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarOosters bezoek Hengeveld College

Samenwerken, kennis delen, resultaten boeken; dat zijn Ambelt-waardes die we onlangs in de praktijk konden brengen tijdens het bezoek van een onderwijsdelegatie uit China en Singapore die naar het Hengeveld College in Zwolle kwamen. Het gezelschap was in ons land omdat zij een aantal congresdagen op hogeschool Windesheim bijwoonden. Hun wens was om ook een bezoek te brengen aan een school voor speciaal onderwijs om te zien hoe het hier is georganiseerd.

Dit programma bestond uit een rondleiding door het schoolgebouw, klassenbezoeken, een lunch waarbij ook regiodirecteur Miriam van der Laan aanschoof en een gesprek met onze Commissie van Begeleiding. Een aantal leerlingen uit de Engelse les van Jeanine Diender voerden in de hal gesprekken in het Engels. Priscilla van Elberg, groepsdocent: “Dit was een prachtige gelegenheid om hun kennis van de taal toe te passen voor ’t echie en dit pakte heel goed uit. Zowel het gezelschap uit China als Singapore gaven complimenten voor hun optreden! De leerlingen zelf vonden het best een beetje spannend, maar ook leuk!”

Waardering voor de leerlingen
​De onderwijsdelegatie reageerde na afloop erg enthousiast: “Ze waardeerden het enorm dat we onze leerlingen zo betrokken hebben in de gesprekken, de lunch die werd geserveerd en de begeleiding langs de klassen”, aldus Priscilla. Het gezelschap bestond uit directeuren, leerkrachten en een onderzoeker van twee speciale scholen. “Ze waren vooral nieuwsgierig naar de inrichting van ons onderwijs, hoe leerlingen worden aangenomen, het programma, onderwijscurriculum en hoe we examen doen. Daarnaast waren ze specifiek benieuwd hoe wij met leerlingen met ASS omgaan zoals onze voorbereiding, structuur en standaard programma’s”, aldus Priscilla.