lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarStal de Worp in het voorjaar

Stal de Worp is de kinderboerderij van de Ambelt aan de Dr. Hengeveldweg (Oosterenk) en gelegen achter de school. De boerderij bestaat uit een hoofdgebouw met daarnaast een aantal buitenverblijven. Op dit moment hebben we: geiten, schapen, konijnen, parkieten, duiven, kippen, cavia's, paarden, een ezel, vissen en minivarken Otje (de laatste aanwinst). De leerlingen krijgen op de boerderij les in het verzorgen van de verschillende dieren. Daarnaast krijgen ze informatie over de dieren met praktijkvoorbeelden. Natuurlijk hoort een stukje onderhoud (uitmesten, reparaties, bestraten, schilderen etc.) er ook bij.

Sponsor
De boerderij wordt deels bekostigd uit het schoolbudget, maar moet eigenlijk zichzelf in stand houden. De Vrienden van de Ambelt dragen ons een warm hart toe en schenken soms een bedrag waar we onderhoud en vernieuwingen van bekostigen. Daarnaast zijn we afhankelijk van giften, schenkingen, vrijwilligerswerk en incidenteel sponsoring. Wilt u Donateur worden van Stal de Worp? Dat kan!

 

April 2015

We hebben een paar prachtige weken achter de rug. Het was mooi droog en zonnig weer, zodat de schapen geschoren konden worden voordat ze bevallen. Prachtig om te zien dat leerlingen dit zo snel oppikken en goed uitvoeren. De eerste zes lammetjes zijn geboren; gezond en wel. En . . . er komen er nog meer. De stallen van de geiten zijn uitgemest en weer netjes ingericht, zodat de geiten ook binnen kunnen bevallen. Alle takken van de knotwilgen die we voor de voorjaarsvakantie gesnoeid hebben, zijn inmiddels versnipperd. De houtsnippers zijn in de borders uitgestrooid. De kuikentjes zijn gearriveerd op Stal de Worp en zijn erg populair bij de leerlingen.

Waar mogelijk zijn we ook druk met de groentetuin. Alles moet gespit worden en een gedeelte is voorzien van mest. Altijd weer een behoorlijke klus, maar met name de Groenjongens hebben flink hun best gedaan. In de kleine tunnelkas is de spinazie gezaaid in de volle grond, in de groetentuin zitten de peulen en aardappelen in de grond en binnen groeien de slaplantjes, tomaten en komkommer. Nog even en dan kunnen ook deze planten naar buiten.