lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarInspectiebezoeken goed afgerond

De inspectiebezoeken die de afgelopen tijd op de Ambelt plaatsvonden zijn goed afgerond. Alle locaties hebben hun basisarrangement behouden. Maarten Faas, voorzitter van het College van Bestuur: “De Inspectie heeft ons gecomplimenteerd met de vele goede ontwikkelingen die zijn afgerond en ingezet. Onze basis is ‘op orde’. We gaan nu verder werken aan een goede, opbrengstgerichte werkwijze in onze scholen.”

De inspectie heeft dit jaar acht locaties bezocht. Binnen het VSO heeft de inspectie het Gentiaan College in Apeldoorn, de Ludgerstraat in Deventer, het VSO Zwolle (de Herfterlaan, de Oosterenk en het Hengeveld College) en het VSO in Meppel en Steenwijk (Ezinge en Stationsstraat) bezocht. Daarnaast is in Zwolle nog de SO-afdeling van de Oosterenk onder de loep genomen.

De inspectie had oog voor de vele mooie ontwikkelingen zoals LOK met Leefstijl en Tops, het werken met Positive Behaviour Support (PBS) en de manier waarop de frisse en opgeruimde gebouwen het leren bevorderen. Opbrengstgericht werken is een belangrijk thema van de Inspectie voor de afgelopen locatiebezoeken. Een ander belangrijk punt voor de Inspectie zijn de belemmerende en bevorderende factoren. Wat heeft onze leerling specifiek nodig om te komen tot leren? Deze factoren kunnen in het OPP onderbouwd worden.