lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarNunspeet doet de Survival Challenge

Donderdag 23 april was het eindelijk zover; met maar liefst 60 leerlingen, 15 begeleiders en een heuse filmploeg reisden een ploeg van locatie Nunspeet af naar Havelte voor de Survival Challenge 2015. De run werd georganiseerd door Special Heroes en Survival Vereniging Havelte en ging over 4,5 kilometer ruw terrein, zand, modder en water. Naast hardlopen moesten er 18 uitdagende hindernissen genomen worden.

Samenwerken
Docent Bewegingsonderwijs Arno Jonker: "Het hoofddoel was om samen met de groep en begeleider de eindstreep te halen, terwijl je elkaar hielp. Fantastisch om te zien hoe goed de samenwerking was in alle groepen! Dat het snel kon gaan liet het team van Yannick, Dave en begeleider Ray wel zien, zij zetten uiteindelijk de snelste tijd neer van alle scholen en groepen. In slecht 48 minuten raasden ze door de run heen. Maar ook de teams die niet voor de winst gingen, zetten een fantastische prestatie neer. Leerlingen hebben hun grenzen verlegd, door de modder geploeterd en angsten overwonnen. Wij zijn trots op de leerlingen en hebben genoten van het groepsproces en de mogelijkheden van de leerlingen. Dankzij de goede sfeer, de inzet van iedereen en het zonnige weer kijken we terug op een geweldige geslaagde dag!"

Helpen
Ook de leerlingen waren erg enthousiast. Tristan Lewinksy vond het een erg leuke run. "Het was mooi om te zien dat iedereen erg actief meedeed. Niemand bleef alleen achter, want iedereen steunde en hielp elkaar om door de hindernissen te komen. De hindernissen waren leuk bedacht, en voor de meesten wel een challenge! Het was ook mooi om te zien dat mensen hun eigen twist aan de hindernissen gaven, bijvoorbeeld door de oefeningen op hun eigen manier te doen, en die dan vlekkeloos te halen. Er waren allerlei oefeningen te doen. Van touw zwaaien tot door de sloten rennen. Er was een zeer motiverende sfeer, dat was fijn. Tot slot kreeg iedereen die meedeed een medaille."