lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarOp de top van de Alpe d'Huez

Leerlingen van het Hengeveld College in Zwolle hebben donderdag 28 mei de beroemde wielrenberg Alpe d'Huez beklommen. Ze hebben allemaal de top gehaald. De leerlingen vertrokken maandag 25 mei naar Frankrijk. Samen met docenten en begeleiders hebben ze de 21 haarspeldbochten naar de top gefietst; 13,8 kilometer met een stijgingspercentage van 7,9%.

De leerlingen hebben een goed doel gekoppeld aan jun inspanningen. Dit jaar fietsen zij voor Donerik, de stichting van Ambelt-directeur Erik Wijtsma. Met deze stichting zet Erik zich in om orgaandonatie bespreekbaar te maken en onderneemt hij sportieve activiteiten met mensen die inmiddels een transplantatie hebben ondergaan. Soms is daar ook onderzoek aan verbonden want over transplantatie en sporten is nog niet veel bekend. Erik Wijtsma heeft de stichting opgericht na zijn eigen succesvolle levertransplantatie in 2012. Erik leed aan een ernstige ziekte aan zijn galwegen en kon dankzij een donor zijn leven weer opbouwen.

Het project draait op de inzet van de leraren, begeleider en leerlingen én donateurs. Dankzij de ondersteuning van Vrienden van de Ambelt, het Autismehuis, De Belgische Keizer, DHL, Fit for Free, C1000, IJsseltours en fietsspecialist Gait Rigter is het mogelijk om de beklimming te ondernemen. Ook oud-voorzitter van de Ambelt Frits Prins ondersteunt de reis vanuit zijn fonds Innovatieve Projecten dat werd opgericht bij zijn pensionering.

Het Alpe d'Huez-team heeft een eigen facebookpagina waar u de avonturen van dichtbij kunt beleven.