lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarLeerlingen Hardenberg scoren!

Leerlingen van de Ambelt locatie Hardenberg hebben dit jaar voor het eerst deelgenomen aan het reguliere examen op het Vechtdal College in Hardenberg en zij waren hierin bijzonder succesvol. Van de 9 leerlingen die examen voor vmbo deden, is er niet één gezakt en heeft slechts één leerling een herexamen.

Bestuursvoorzitter Wim Boersma van het Vechtdal College zei dat er vooraf wel zorgen waren over de Ambelt leerlingen. Men was vooral bezorgd of de leerlingen het niveau wel aankonden. Achteraf gaf hij toe dat deze zorgen ongegrond bleken. De leerlingen van de Ambelt bleken zelfs een hoger slagingspercentage te hebben dan het Vechtdal College. Opvallend daarbij was dat de cijfers van de Ambelt leerlingen duidelijk hoger waren dan de cijfers van de leerlingen van het Vechtdal College.

Margaret Doldersum en Gerrit Westera, de mentoren van de examenklas, kregen daarvoor dan ook een spontaan applaus van de collega's van het Vechtdal College. Samen met de collega’s van het Vechtdal College is er een goede basis gelegd voor verdere samenwerking. Zo komen we tot een constructieve invulling van passend onderwijs binnen het Hardenbergs samenwerkingsverband.