lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarLeerlingen Deventer volgen les bij GAE

Go Ahead Eagles verzorgt een aantal projecten voor leerlingen van verschillende scholen in Deventer. Dankzij de financiering van het REC mocht VSO Deventer van de Ambelt ook deelnemen aan dit project. De tweedejaars leerlingen konden zich aanmelden met een motivatiebrief. Vijftien leerlingen hebben zich aangemeld en zij mochten allemaal deelnemen aan het project waarbij ze zes ochtenden les volgden bij GAE. De leerlingen hebben wekelijks een verslag geschreven voor hun portfolio. Hieronder een ingekorte versie van twee leerlingen:

Dag 1: We hadden een motivatiegesprek met de toenmalige trainer Foeke Booy. Hij vertelde ons hoe hij trainer was geworden en wat voor opleiding hij heeft gehad en hoe hij zelf als kind is. Daarna kregen we uitleg over wat we de komende weken gingen doen en wat we te zien kregen. Nadat we een broodje gegeten hebben, kregen we een rondleiding door het stadion.

Dag 2: Deze dag moesten we bij het tafeltennis vereniging Swift zijn. Hier gingen we 8 verschillende sporten doen: voetbal, korfbal, judo, tafeltennis, fietsen, hordelopen, verspringen, buikoefeningen.

Dag 3: Die dag moesten we gewoon weer in het stadion zijn. Er was een mevrouw die ons uitleg gaf over pesten. Zij heeft ‘stop pesten nu’ opgericht en wilde laten zien wat pesten met de meeste kinderen kan doen. Toen gingen we weer wat eten en drinken. Later gingen we naar de supportershome en kregen een les breakdance van een man die vroeger gepest werd en toen met dansen begonnen was want daardoor kon hij zijn emotie en gevoel kwijt.

Dag 4: In Diepenveen kregen we een kookworkshop. We hebben het volgende gemaakt: smoothies, hamburgers, tomatensoep. En natuurlijk mochten we aan het einde alles proeven.

Dag 5: Twee mannen vertelden over hun ervaringen met drugs en dingen die ze in het verleden gedaan hebben, waar ze spijt van hebben en waar ze nog steeds last van hebben (b.v. diefstal) Daarna kregen we een bootcamp van Glenn in het stadion.

Dag 6: Vandaag gingen we in de trainingspakken die we gekregen hebben door alle bijeenkomsten bij te wonen, naar twee verschillende bedrijven: Technicampus en de Scheg. We gingen met de spelersbus, wat erg leuk was.

Het was een leuke en leerzame ervaring om de lessen te mogen volgen bij Go Ahead Eagles.

 

Talenten laten groeien. de Ambelt