lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte | print Afdrukken


Ga direct naarLeerlingen schilderen voor Serious Request

Met vijf grote schilderijen van ongeveer twee bij twee meter per stuk exposeren leerlingen van de Ambelt van 11 tot en met 21 december 2014 op het IJsbeeldenfestival in Zwolle. “Al vier jaar maken we met de hele havo-afdeling elk jaar een drieluik, waarvan we het resultaat nu kunnen laten zien op het festival”, vertelt docent Dennie Boxem. “Daarnaast werken we ‘live’ aan twee nieuwe schilderijen die bestaan uit allerlei vakjes die opgevuld moeten worden. Al schilderende ontstaan er dan twee portretten in Chuck Close-stijl. Deze portretten zijn van leerlingen die zelf ook mee schilderen op het festival.” Iedere voorbijganger die de ijsbeelden heeft bewonderd kan op de terugweg een vakje schilderen voor een donatie. De totale opbrengst gaat uiteindelijk naar de 3FM-actie Serious Request.

Talenten laten groeien met This is Special
Dennie: “Best spannend om  zo maar even live te schilderen tussen allerlei onbekende mensen op een groot festival. Graag ga ik deze uitdaging met ze aan, want daar groeien ze van. Ik probeer talent te stimuleren met creatieve projecten als This is Special, waardoor onze leerlingen zichzelf en wat ze in huis hebben durven laten zien.”
Dennie: “Vorig jaar namen we speciaal een CD op voor Serious Request: This is Special. De opbrengst van de verkoop (10.040 euro) doneerden we persoonlijk aan het Glazen Huis in Leeuwarden. Maar onze leerlingen hebben nog meer creatief talent in huis! Daarom heb ik de actie This is Special nieuw leven ingeblazen waarbij dit jaar het schilderen centraal staat: met onze eigen kunstwerken hopen we veel bekijks te trekken.”

Donatie van oud-bestuurder de Ambelt
Bijzonder is dat ook oud-bestuurder van de Ambelt Frits Prins donderdag 11 december persoonlijk langskwam om een cheque van maar liefst 500 euro te overhandigen namens zijn afscheidsfonds voor innovatieve projecten. Dennie Boxem: “Hiermee zijn we heel blij! We zijn Frits Prins enorm dankbaar. En dat geldt ook voor de organisatie van het IJsbeeldenfestival die het voor ons mogelijk maakt hier te exposeren, waardoor we het talent van onze leerlingen onder de aandacht kunnen brengen. Uiteindelijk hopen we met onze schilderijen en onze live-actie weer een heel mooi bedrag op te halen voor Serieus Request en de bijdrage van Frits Prins helpt zeker mee.”
De schilderijen in Pop-art, Surrealistische, Van Gogh en Chuck Close-stijl zijn te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur van 11 tot en met 21 december.

Volg This is Special ook live op facebook via https://www.facebook.com/ThisIsSpecial.AmbeltAlbum?fref=ts